/ by /   Блог / 0 comments

Тенденции при диваните за 2020

Определено диванът във всеки дом е най- много и най- често използваната мебел. За отмора, за релакс, за часове пред телевизора- диванът служи за всичко. Освен, че трябва да е удобен обаче, диванът трябва и да е подходящ и от естетическа гледна. Какво по-хубаво ако се вписва и в тенденциите за 2020г. А ето какви са те.

Пастелни цветове

Времето на шарените, ярките и наситено цветните дивани е вече отминало. През тази година са на мода дивани в пастелни цветове, които да могат да бъдат допълнени, ако е необходимо, с цветни аксесоари като възглавници и одеала.

Кадифе

Кадифето е най- предпочитаната материя за дивани за 2020г. Мекотата на допира, начинът по който светлината се плъзва по повърхността му, устойчивостта му, са нещата, които превръщат кадифето в топ материя.

Функционалност

Според трендовете на 2020г, функционалните дивани са сред най- желаните. С все по-активното навлизане на минимализма и модата на практичността, мебелите започват да променят вида и формата си, като функционалните такива започват да се налагат.

Дълбочина

Тенденциите при диваните за 2020г. определят една нова, по-голяма дълбочина на диваните. Плитките дивани, при които аристократично се присядаше на ръба вече са извън трендовете. През настоящата година дълбоките, обгръщаши седящите, удобни дивани са на мода.

Обла форма

Облите форми при диваните отново се завръщат като тренд през 2020г. Ръбатите форми, по- строгите такива са заменени със заоблени, придаващи приятен контраст на квадратните и правоъгълни стаи.

Как изглеждат идеалните дивани, вписващите се в тенденциите за 2020г. може да видите на www.shop.kreadesign.bg