/ by /   Блог / 0 comments

Масички за кафе

Тенденции 2020г. при масичките за кафе

Масичката за кафе- мебел, полезна вещ, интериорен акцент, аксесоар! Тя може да бъде приета по много начини, но без значение в каква роля влиза в дома, също е подвластна на тенденции и мода. 2020г. е годината на противоречия в трендовете при масичките за кафе.

Максимализъм vs. минимализъм

Според новите тенденции, масичките на кафе ще бъдат в размери в двете крайности- или много големи и обемни и открито минималистични и компактни. Очертава се да бъдат наложени както масички за кафе, които заемат много място и се превръщат в център на интериорния замисъл в стаята, така и малки и леки като конструкция масички, които да бъдат под формата по- скоро на аксесоар, отколкото на мебел за използване.

Тежки vs. леки конструкции

През настоящата година еднакви добре се котират както масите с масивни и тежки конструкции, които са освен всичко друго и тежки, така и масичките за кафе с лека конструкция, които са изключително мобилни.

Плътност vs. прозрачност

Друга тенденция на двата полюса е масичките да бъдат или изградени от плътни материали или форми, които създават илюзия за плътност, така и да бъдат прозрачни, за да може през тях да се вижда и да преминава светлина. В първия случай масичките са мебел и интиорен акцент. Във втория случай масичките по- скоро се използват за създаване на конкретен ефект.

Дърво vs. метал

Дървото като устойчив материал, както и другите подобни материали са изключително предпочитани през последните години, като през 2020г. са в своя пик по търсене. Но едновременно с изключителното търсене на масички за кафе от дърво и други устойчиви материали, се предпочитат и масички от метал и стъкло. Пластмасовите и други изкуствено създадени материали вече почти изчезват от интериорния дизайн, включително и от масичките за кафе.

Единични маси vs. маси в комплект

Въпреки, че се наблюдава леко „отдръпване” от традиционните единични масички за кафе, за сметка на комплектите тип „гнездо” влизащи една в или под друга, и двата варианта са все още предпочитани и се вписват в трендовете на 2020г. Комплектите от масички създават разчупеност, докато единичния маси могат да се определят като по- строго интериорно решение.

Модели масички за кафе от всички трендове за 2020г. може да откриете в нашия онлайн магазин: www.shop.kreadesign.bg