/ by /   Блог / 0 comments

Интериорни тенденции за 2020г.

Ново десетилетие, нови тенденции в интериорния дизайн! Някои от тях носят нотки от тенденциите на отминалите години, други са изцяло нови и носят свежестта на промяната.

По отношение на интериорния дизайн, 2020г. ще бъде година на:

Устойчиви материали

Еко и био тенденциите в интериорния дизайн продължават да в светлините на прожeкторите. Устойчивите и природосъобразни материали, елементи и детайли са сред предпочитаните за интериорните решения през 2020г. Сред тях се открояват бамбукът, дървото, конопът, вълната, ленът, кокосът, камъкът, глината.

Изчистени линии

Минималистичният стил все повече навлиза в ежедневието, а натрупаните, многопластови и богати интериорни решения остават в миналото. Функционалните мебели и интериорни предмети, геометричните фигури и комбинациите от няколко цвята се очертават като тренд на тази година.

Малко на брой, но уникални детайли


Еднотипността на масово произведените декоративни детайли на интериорния дизайн вече не са интересни. Изборът пада върху уникални, дизайнерски и ръчно изработени елементи, които дават на интериора неповторим завършек и носят духа на създателя им.

Текстура и нюанси

Усещането, което дава текстурата на предметите използвани в интериорния дизайн, се очертава да е сред най-важните елементи на интериорните решения пред 2020г. Текстурата е подсилена от използването на нюанси на един и същи цвят. Комбинацията нюанси- текстура обещава да „раздвижи” интериора!

Артистични нотки

Тенденциите повеляват в интериора през 2020г да присъства нотка на артистичност, без значение дали тя ще бъде изразена в аксесоар, ексцентрична мебел, декоративен предмет като нестандартна ваза или смел принт.

Материал, линии, уникалност, нюанси, текстура, артистичност- кой е Вашият любим тренд за 2020г?