/ by /   Полезно / 0 comments

Избор на стол за хранене

Изборът на стол за хранене е само трудоемка задача, но и често граничи с изкуство. По традиция, масата на хранене се счита за центъра на домашното огнище и създаването на този своеобразен център, изборът на столове е от изключително значение- за комфорта, за удобството, за приятните усещания. В три фактора, може да се заключи успешният избор на стол за хранене:

Стол според пространството

Един от най- важните фактори при избор на стол за хранене е, размерът му да съответства на пространството, с което разполагате у дома. Колкото и да е удобен един стол, ако той ограничава пространството за хранене или свободните движения на седящите хора, той не би бил подходящ. Малките пространства изискват компактни столове, а просторните помещения могат да бъдат запълнени и с по-тежки и масивни столове за хранене.

Материал според нуждите

Столове се предлагат изработени от различни материали- устойчиви, натурални, изкуствено създадени. Но не само външният вид на материала е от значение при избора на стол. На първо място трябва да бъдат поставени нуждите- вариантите за стол за хранене при непрекъснато използване в рамките на деня са едни, а за спорадично използване вечер или няколко пъти в седмицата- други. Така например, ако столът за хранене не е сред най- използваните мебели у дома, може да се заложи на естествена кожа, за тежки и солидни материали. В случай, че многократно в рамките на деня столовете за хранене се използват, те трябва да са от по- издръжливи, некапризни за поддръжка и леки като конструкция материали.

Размер според личния комфорт

Височината и размера на седалката на стола за хранене, както и вида и височината на облегалката са основните фактори за комфорт. Височината на седалката трябва да бъде съобразена с височината на самата маса за хранене. Височината на облегалката следва да се съобрази с личното усещане за удобство и комфорт. Относно размерите на седалката, в т.ч. ширина и дълбочина, те трябва да се съобразят едновременно с личното удобство, височина на масата и пространство под нея, тъй като често, когато не се използват столовете се прибират под самата маса за спестяване не място и за прегледност.

Ако все пак не сте уверени в своя избор, нашите консултанти са на разположение. Посетете: www.shop.kreadesign.bg